CRÒNICA SOBRE EL TERRENY DEL VIATGE EN BTT AL MARROC: LA SERRALADA DE L'ATLAS I LA COSTA ATLÀNTICA.
INFORMACIONS ÚTILS PER ANAR AL MARROC EN BICICLETA PER LLIURE.

24/7/10

10, 11, 12 i 13 de JULIOL: ESSAOUIRA: LA BOHEMIA A LA COSTA MARROQUINA























Aquest capítol l'escrivim ja des de casa, doncs vem aprofitar els ultims dies per a descansar i disfrutar del poc temps que ens quedava al marroc. Escriure des de la distancia fa que les coses es deformin una mica i perden part de la intensitat del moment, però tot i així ho intentarem...

Després de recórrer els 70 kms que ens quedaven per arribar a Essaouira, la primera cosa que ens va sorprendre al arribar, va ser el fort vent que hi bufava, i que més tard vam saber que és una constant en aquesta població; així com a Roses o Figueres hi bufa la tramuntana, Essaouira és coneguda com la ciutat dels vents, doncs tot l'any bufa, convertint aquesta en un paradís per als surfistes i els kitesurfistes, trobant a cada racó samarretes i demés souvenirs dedicats a aquests esports.

Només entrar a la població ens vem creuar amb dos nanos que ens van oferir un apartament per 200 dirhams la nit; donat que ja veniem a descansar i que el preu tampoc era excessiu, vem decidir fer-nos l'homenatge i vem passar els 3 dies d'estança totalment regalats en un apartamentet amb 2 habitacions, cuina i lavabo (a l'estil marroquí es clar).

Essaouira és una bonica ciutat costera, on els venedors no insisteixen tant com a Marraqueix per a vendre't els seus productes (cosa que vem agraïr) i on a cada racó pots trobar tallers oberts d'artesanía, on pots compartir opinions amb els creadors.
Tot i el gran nombre de turistes que vem trobar, això no va evitar que ens fessim amb gent d'allà, i ens van explicar que en altres temporades és una vil.la molt tranquila, on hi van els pintors a fer les seves creacions, els escriptors a trobar-hi la inspiració i els artesans gaudeixen d'una vida plaent i amable.

Jalil, un vell escriptor que vem coneixer ens ho va definir així:

-Venir a Essaouira és como nadar en el fondo del mar



1 comentari:

  1. Ho puc corroborar....a l'hivern es una tranquil·la vila on, malgrat el vent, pots passejar pels seus playons buits, asseure't en una de les terrasses del mercat, després d'haver comprat peixet fresc ben bo, i recorres les seves botigues sense que el venedor et digui ni mu....pots mirar i remirar....

    ResponElimina

Seguidors